Landcraft: Vermuth workshop

380,00 Kč
S DPH

Vermuthový workshop od palírny Landcraft za účasti vinařů, primárně určený pro vinaře, ale i milovníky tohoto hořkosladkého nápoje.

Vermouth workshop by the Landcraft distillery with the participation of winemakers, primarily intended for winemakers, but also lovers of this bittersweet drink.

Počet

English Below.

Vermuty a fortifikovaná vína tvoří přirozený průsečík vinařů a destilatérů. Vinaři dodají víno a destilatéři byliny macerované v alkoholu. Výsledek uzraje v sudu a posune prožitek z terroir do úplně nové dimenze. Zajímá vás to? 

 Petr Alexander a Ondra Kopička z Landcraftu vám představí vermutové spolupráce s vinaři (Porta Bohemica, Karla Olivy) i vermuty z vlastních hroznů. Budeme si povídat o bylinách, extrakci, zrání, fortifikaci i o marketingu. Ochutnáte různé styly vermutů, stejně jako maceráty klíčových bylin.

- CO JE VERMUT A JAK VZNIKÁ?

- DÁVÁ SMYSL VERMUT Z NATURÁLNÍHO VÍNA?

- MŮŽEME POUŽÍT MÍSTNÍ BYLINY?

- JAKÁ JE LEGISLATIVA OKOLO FORTIFIKOVANÝCH VÍN?

----

Vermouths and fortified wines form a natural intersection of winemakers and distillers. Vintners will supply the wine and distillers the herbs macerated in alcohol. The result is matured in a barrel and takes the terroir experience to a whole new dimension. Are you interested?

  Petr Alexander and Ondra Kopička from Landcraft will introduce you to vermouth collaborations with winemakers (Porta Bohemica, Karla Oliva) as well as vermouths from their own grapes. We will talk about herbs, extraction, ripening, fortification and marketing. You will taste different styles of vermouths, as well as macerates of key herbs.

- WHAT IS VERMUT AND HOW IS IT MADE?

- DOES VERMUT FROM NATURAL WINE MAKE SENSE?

- CAN WE USE LOCAL HERBS?

- WHAT IS THE LEGISLATION REGARDING FORTIFIED WINES?

8 ks